Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Milá Pavlo, je to prosté:

čtěte pozorně i diskusi pod zprávami o úmrtích amerických vojáků. Sejde se tam stejný počet příspěvků nenávistných k "těm hnusnejm Amíkům, co neustále strkají nos do věcí a do zemí, kde nemají co pohledávat, vyvolávají války a konflikty" atd., sama jste to už napsala. Rozdíl asi nebude nikterak významný.

Někdo prostě nesnáší americké uniformy, někomu je na blití, jen zahlédne tu ruskou. "Paměť je sviňa", ale díky bohu za ni, chrání nás před opakováním stejných chyb.

(P.S. proč vojáků? Alexandrovci jsou přece také příslušníci ruské armády. Nevezli sice (tedy: možná:-)) do Sýrie přímo zbraně nebo munici, ale jeli podpořit své druhy ve zbrani.

1 0
možnosti

Za druhé světová války americká armáda také bombardovala civilní cíle v Německu a když zahynul Glenn Miller, který letěl do Paříže organizačně zajistit koncerty svého orchestru pro americké vojáky, nikdo nevolal - dobře mu tak! Je to totiž buranství.

0 0
možnosti
Foto

Me osobne je lito vsech obeti leteckych nestesti.

Ale nezlobte se, 298 obeti ruskych fasistu je me o hodne vic lito, nez soudruhu navlecenych v okupantskych uniformach SSSR.

Mezi temi lidmi v malajskem letadle bylo 60 deti. Rv

2 0
možnosti
Foto

Opravdu, roztomila debata. Ruske oficiry navlecene do sovetskych uniforem okupantu litovat musime, holandske deti nikoliv.

Protoze kagebak svou roli na vrazde tech deti popira.

Ale vite co? Ja lituji vsech obeti leteckych nestesti. Akorat ze lampasaky slouzici zlocinnemu fasistickemu rezimu lituji nejak tak min, nez ty deti.

Povezte, je to spatne? 8-o

3 0
možnosti

souhlasím s vámi a plně vás podporuji!!!!!!konečně článek o lidskosti , děkuji vám a přeji pevné nervy v novém roce:-)

2 2
možnosti

Je hloupe rozdelovat narody na dobre a spatne, obecne vsichni lide na svete jsou cca stejni a maji podobne prani a tuzby. Vsude jsou dobri i zli lide, to neni o narodu.

Jedinec skutecne nemuzou za to, co udela jejich vlada. Ja se take stydim za vojenskou pritomnost CR na strane agresora (Kosovo, Irak), resp. v NATO kde s ostatnimi zemi EU hrajeme roli uzitecneho idiota pro zajmy US, ale musim akceptovat, ze demokraticky zvoleni poslanci rozhodli vetsinou jinak.

6 3
možnosti

Palec nahoru za odvahu vůbec takovýto blog v té neskutečné protiruské hysterii napsat.R^

5 3
možnosti

Jistě jste tak litovala i těch desítek tisíc mrtvých včetně žen a dětí v Aleppu v důsledku ruského kobercového bombardování. Tam také umřeli lidé.

4 1
možnosti

Takže až budou mít nehodu němečtí umělci, budete vykřikovat "To máte za Hitlera?"

2 4
možnosti

Byl jsem v Moskvě ještě jako student VŠ v době, kdy jsme patřili mezi jejich přátele a spojence (v zimě roku 1985). A mohu jen říci, že v té době se Moskvané chovali k veškerým návštěvníkům ze spřátelených (tedy zvl. socialistických zemí), velmi vstřícně a nadmíru přátelsky. ;-)

Tehdy to tam bylo tak, že vlastní obyvatelé měli pohyb velmi omezen a vždy se vyžadovalo povolení, "bumážka" - avšak slovo "inostraněc", to bylo nad všechny "bumážky" a místním lidem, kteří provázeli "inostrance" to otevíralo skoro všechny cesty (např. i do tak nepřístupných míst, jako bylo Rudé náměstí a mauzoleum V.I.Lenina = "inostránci" mohli např. předběhnout obrovsky dlouhou frontu čekajících, anebo bylo možno se s "inostráncem" dostat dokonce i na Krym (a specielně do Jalty, tehdejšího luxusního letoviska, určeného tehdy JEN pro vysokou stranickou smetánku). 8-o

Zkrátka: Byla to doba, kdy si zahraničních přátel Rusové opravdu vážili a dávali jim to znát nejčasteji právě tímto způsobem. Zkrátka, jak říkají sami Rusové:

Умом Россию не понять - в Россию можно только верить (или неверить). ;-)

Samozřejmě: Mnoho se od té doby změnilo. Postoj Rusů k nám jakbysmet. Ale může za to (jak jinak, že?) ZASE jen ta dnešní propaganda. Ta ruská i ta evropská, či česká, americkou nevyjímaje. :-/ A bohuže

1 3
možnosti

a bohužel získat dnes důvěru náhodně potkaného Rusa (což platí kdekoli v Evropě) k obyčejnému "přátelskému" rozhovoru je téměř nemožné. :-(

Natolik propagandy obou stran zničily možnosti vzájemné komunikace i normálním lidem. Tedy i těm slušným, rozumným, vstřícným a humanisticky uvažujícím.

0 2
možnosti

Za naprostou většinu nevraživosti a jakýchkoli projevů nenávisti může jen a jen propaganda. Tím jsem si, bohužel, dosti jistý. :-/

Ano, Rusko je velká země a dokonce i mnozí Rusové se cítí být jakožto příslušníci takto velkého národa nějak nadřazeni těm menším národům a pohříchu jim to občas i dávají nevybíravě najevo. Jenže já podle těchto projevů nesoudím nikdy celý národ a tím méně všechny jeho obyvatele. ;-) Slovo mnozí je ošidné. Ti mnozí jsou totiž dost často jen vybraným vzorkem těch, které obvykle potkáváme (ve světě).

Protože život mi dal i dost možností poznat, že takto hloupě a nadutě se chovají skoro vždy jen boháči, kterým jejich mamon zatemnil mozky. A tento jev funguje bez rozdílu národností. Namyšlený a pyšný Rus je úplně stejné "pako", jako namyšlený a pyšný Němec nebo Američan a dokonce (považte) i namyšlený a pyšný Čech. Ti všichni jsou schopni si nabrat na tác celou "horu" vybraných pochoutek a pak z nich sotva uždibnout a nechat to na stole ležet a odejít za jinou zábavou... (přesně tohle jsme zažili na několika dovolených - a já věřím, že tato neúcta k jídlu je naprosto dokonalým zrcadlem ukazujícím i jejich postoj k jiným lidem)... R^

Přes to všechno si stále myslím a vždycky myslet budu, že naprostá většina lidí je úplně normálních a rozumných, dá se s nimi velice hezky rozprávět a mají stejné životní postoje a stanoviska - a podobné nadutce nemají rádi ani ani u svého, jakkoli velkého či malého, národa. ;-)

4 2
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2571x
Ctitelka českého jazyka, milovnice koček, The Corrs, sushi a černé limonády. Konzervativec a puntičkářka věřící v princip vítězícího dobra a spravedlnosti. Matka z celého srdce milující svého syna. Vystudovaná publicistka a mediální analytička, která několik let působila v médiích a později se uplatnila i v PR.

Seznam rubrik