Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Myslím, že autorka je, díky svému věku, poměrně naivní, co se politiky týče

Tomu, čemu se říká "okupace", to byla procházka růžovou zahradou. SSSR zde, na rozdíl od Německa, vůbec žádné správní orgány, žádné soudy, žádná popraviště.

Problémem prostě nebyli "Rusové", já se s nimi od roku 1969 do roku 1989 setkal jen párkrát a jen s turisty.

Problémem bylo komunisti. Jak ti, co to v r. 1948 začali a samozřejmě i ti, kdo to po roce 1968 vedli.

V tom byl zakopaný pudl. V komunistickém režimu.

16 4
možnosti
MN

Výsledek trvalé a cílené propagandy ve všech mediích.

5 1
možnosti
LN

Ano, s těmi generacemi je to obrovská pravda!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Protože to, co udělali Rusové v 68 byla úplná legrace proti tomu, co udělali Němci za války. A dnes se může z Němců každý podělat a z Rusů se dělá, co se dělá. Když se nad tím v klidu zamyslíte, co říkáte????

11 6
možnosti
Foto

Když se nad tím klidně zamyslím, tak řeknu, že nemáte pravdu. Němci to udělali za války, Rusové v době míru svému spojenci a "bratrovi". A nic na tom nemění skutečnost, že tu válku Němci sami vyvolali.

8 0
možnosti
JH

Možná to tady již zaznělo, ale zase je za tím ideologie. Já jsem dobu tábora míru a socialismu zažil a téměř naprosto celou. Do hlav nám vtloukali věci o americkém imperialismu, supech z Wall Streetu, hrozbě jaderné války a musím přiznat, že jsem tomu věřil a měl opravdový strach. Jenže to neměli na rukou Rusové, ale komunisté a bylo úplně jedno jaké byli národnosti. Prostě ideologie a tu tady máme opět, zase nám někdo něco vtlouká do hlavy a děti tomu věří, ale zase v tom nejsou Rusové, ani Američané, zase v tom jsou, současní, novodobí komunisté, které nezajímá nic jiného, než hledání nepřítele, aby odvedli pozornost od svého konání, kterým vedou současnou severoatlantickou civilizaci k záhubě. Oni s tím nikdy nepřestanou, stále budou omílat své komunistické žvásty a přesvědčovat lidi, že jedině správný je socialismus. Lidé se vyměnili, viníci se vyměnili, ale princip zůstává, proto se nedivte nenávistným a žlučovitým komentářům. Vám jsem dal, samozřejmě, karmu.

10 5
možnosti
IB

I60v25o 66B15o54u91š59e

28. 12. 2016 9:29

Nikdy bych nevěřil, že tomu tenkrát někdo opravdu věřil.......

0 0
možnosti
SB

Každému slušnému člověku přeji jen a jen hodně zdraví a pohodu, bez rozdílu národnosti. Ale pokud člověk vidí dokumenty z války nebo z okupace 1968, tak se nelze divit, že proti Němcům i Rusům je stále určitá nenávist jako k národům. Ale ne určitě ke všem jednotlivcům.

4 0
možnosti
JB

Milá slečno, Němci trpí jistým komplexem, který se snaží "splácet" a mají velkou míru sebereflexe ...

Rusové jsou konstantní minimálně posledních tisíc let - ne až po roce 1917.

Lži (zatloukat a zatloukat) a kašlání na obyčejného člověka tam je normou ...

A sebestřednost "JSME VELMOC A NEJLEPŠÍ, OSTATNÍ NÁM LEDA UBLIŽUJÍ".

Bylo by to na dlouhou debatu ...

Vždy těm rusofilům, kteří je obhajují (svého času i K,H.Borovský) bych doporučil, aby tam šli žít.

Lidé nehlasují slovy, ale nohama.

Pokud tam už náhodou obyčejný člověk odejde, se velmi rád se potom vrací, ať už je skoro odkudkoli.

(I K.H.B. se poučil ...)

P.S. Tragickou smrt nikdo normální nikomu nepřeje ...

12 7
možnosti
MN

Milý pane, německá "sebereflexe" plyne z toho, že ve válce kterou rozpoutali a moři krve, kterou prolili, byli drtivě poraženi. Rusové válku vyhráli a na jejich straně je i přesvědčení že vyhráli spravedlivě.

O tisíciletém přesvědčení Rusů o své o pravdě mi prosím napište, z čeho tak usuzujete. To že si vládcové (jedno jestli knížata, carové, nebo šéfové KSSS) uzurpují právo na svou pravdu a na lidi kašlu - to není jen vlastnost Ruských vládců, to je vlastní i králům německých států, kancléřům také po staletí. A právě tak pocity vlastní neomylnosti trpí prezidenti (vezměme to od českého současného přes všechny jeho předchůdce - Klause, Havla,... neomylní jsou američtí prezidenti, stejně jako diktátoři typu saudského krále, Kaddáfího, Erdogana a dalších a dalších)

Ale že by neomylností a sebestředností trpěl národ - jako celek řadových občanů? Nebo snad hrdost v národ berete za tento jev? Co americká ruka na prsou při hymně a pocit nutnosti šířit svou politickou pravdu i zbraněmi?

11 13
možnosti

Podle me neni ani zdaleka pravda, ze je nazoru prejicich zlo, smrt Rusum malo, je jich podle me zejmena na iDnes vetsina, urazlive protiruske nazory vitezi co popiraji i na teto diskusi zrovna ti, co se proti Rusku bezne naprosto nechutne vyjadruji .. zabavne... autorka ma pravdu, diskuteri vycurane mlzi. Zbabelci.

2 6
možnosti
Foto

Zato známým kolaborantům s totalitním režimem, kterým mrtvoly žen a dětí zabitých barelovými bombami nijak nevadí ujíždějí nervy a to je pravděpodobně

o co mnohým diskutérům jde v první řadě. Pokud totalitnímu režimu nezáleží na lidských životech jiných, asi nemůže čekat, že se bude někdo na druhé straně barikády modlit za jejich padlé vojáky. Vy se ale modlete dle libosti, pane.

9 3
možnosti
PZ

Svete div se, ne kazdy Muslim je Terrorista,ne kazdy Rus je okupant,ne kazdy American chce valku.

2 0
možnosti
VD

ano myslím že jsou

0 0
možnosti
Foto

:-(na zdejším blogu se to hemží obavami z toho, že nám muslimové chtějí zničit křesťanské hodnoty a západní civilizaci a kuluru-co z toho se slučuje s tím jak se někteří diskutující staví k smrti lidí, kteří jim osobně nijak neublížili? Může obyčejný občan za politiku své země? V tom případě i my, jakožto členové NATO jsme v očích muslimů zodpovědní za to co se dělo a děje v Iráku, Afganistánu a jinde

3 0
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2571x
Ctitelka českého jazyka, milovnice koček, The Corrs, sushi a černé limonády. Konzervativec a puntičkářka věřící v princip vítězícího dobra a spravedlnosti. Matka z celého srdce milující svého syna. Vystudovaná publicistka a mediální analytička, která několik let působila v médiích a později se uplatnila i v PR.

Seznam rubrik