Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J45a41n 44D71e80r38k10a

5. 1. 2017 9:59

Selský rozum a v Německu? Až pokvetou hrábě.

8 0
možnosti
IM

I80v61a21n 16M83i44n83á77ř

4. 1. 2017 18:48

Stojí-li za teroristickými atentáty zcela prokazatelně muslimové - je nanejvýše spravedlivé, aby se policie se stejnou intenzitou zaměřila .. třeba i na křesťanské babičky, že ??! :-)

15 0
možnosti
Foto

tohle nebude hloupost zelených, to je kýmsi řízené spiknutí mající za cíl totální rozvrat existujících pořádků. Podaří se jim to, pokud budou Evropani jako ovce.

9 0
možnosti
JC

Myslím, že diskriminace zmizí, až se slepí dostanou k řidičským průkazům. Jinak bychom je přeci diskriminovali. Ti slepí nás pěkně rychle vytřídí.

5 0
možnosti
ZH

Velké zklamání Rv píšete jen na efekt, podbízivě, vaše blogy se eticky vyvracejí, těžko něčemu věřit.

3 24
možnosti
PK

Od Zelených je třeba se držet na délku natažené paže... minimálně :-).

19 0
možnosti
Foto

Správně píšete, že je důležitá "zkušenost". A to je právě jádro problému. Vy máte "zkušenost" (ať už přímou, nebo - spíše - zprostředkovanou či jinak získanou) s tím, že "takto oblečený muž je nebezpečný" nebo že "člověk této rasy je nespolehlivý/méně inteligentní/agresivní/líny" (to jsou některé nejčastější předsudky, se kterými jsem se setkal v diskuzích, neříkám, že se týkají konkrétně vás).

Jenže existuje také historická zkušenost s tím, že podobné "pravdy" byla využívány k zneužívání, obohacování i obyčejné zkratkovité nenávisti. Takže proto je dobré chápat, že pro někoho jsou tyto "opatření vycházející ze selského rozumu" varovným znamením. Z historie totiž máme zkušenost s opatřeními, které bránily (ženám, černochům, Romům, Židům) v přístupu k volbám, ke vzdělání, k podnikání, k zakázkám, k ubytování apod. Takže ano, je dobré upozorňovat na situace, které jsou označovány za "rasismus" a rasismem motivované nejsou. Zároveň je ale dobré si pamatovat, že diskriminace není nějaký abstraktní výmysl, ale naprosto reálný jev, který skutečně poškozuje společnost, protože brání jedincům k dosažení jejich potenciálu (a samozřejmě má i amorální důsledky). Byla by chyba myslet si, že veškerá neoprávněná a nepodložená diskriminace byla v minulosti a dnes už diskriminujeme jen racionálně.

3 34
možnosti
JB

Dnes jsem někde na netu četla článek, že dost velká skupina Súdánců zneužívala německý sociální systém, když si vytvořili několik identit, brali si brýle, pak se oholili, nebo si nechali naopak narůst vousy, a okradli tak stát o několik děsítek tisíc eur. Na základě vašeho příspěvku by pak mohl být pracovník sociálky, který toto postřehl, nakonec popotahován, protože na zneužívání upozornil i ostatní pracovníky, a ti se na Súdánce zaměřili, a odhalili zneužívání. Jeden Súdánec měl 12 identit. ( nebo tak nějak, prostě hodně). V této souvislosti si vzpomínám že Tunisan Amrí měl taky kdoví kolik identit. Tak to by se teď neměli pracovníci sociálky na ty Súdánce zaměřit? Protože by to byla diskriminace? Panebože, to je teda logika...

29 0
možnosti
TH

Jak je videt, tak se ledacos rikat smi a bude smet. Nejaka zenska v nemecku nic nezmuze, jen keca.

1 2
možnosti
RS

Pani Peterova se chtela jen na migrantech prizivit. Kdyby nebylo v Koline Silvestra, o cem jinak by nam mohla vypravet.

0 16
možnosti
PN

Ano. Takže když žádají o azyl v Kanadě Čeští, Slovenští, Maďarští a Rumunští Romové, tak by se víza měli zavést pro Romy a ne pro všechny Čechy, Slováky, Maďary a Rumuny. Protože se buzeruje i bílá většina se kterou Kanaďané nemají sebemenší problém. Jenomže zkuste to těm pitomcům vysvětlit. Tam vládne ideologie a ne rozum.

20 0
možnosti
VPS

"A čo si vy predstavujete pod slovom Rom?" - řekl by major Terazky...

Skuste poradit, jak, má z pasu (který je český), nebožák Kanaďan poznat, že jde o Roma?:-)

1 3
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2571x
Ctitelka českého jazyka, milovnice koček, The Corrs, sushi a černé limonády. Konzervativec a puntičkářka věřící v princip vítězícího dobra a spravedlnosti. Matka z celého srdce milující svého syna. Vystudovaná publicistka a mediální analytička, která několik let působila v médiích a později se uplatnila i v PR.

Seznam rubrik