Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Frohe Weihnachten und ein gutes neues Jahr

Polský spolujezdec, východoevropské vzezření a další a další úhybné kličky a oddalování zveřejnění pravdy, která se nehodí do krámu. Kamion byl ukradený, řídil ho uprchlý Pákistánec a „spolujezdec“ byla patrně jeho první oběť.

Je zajímavé, že národnost spolujezdce se zveřejnila hned a národnost řidiče, kterého policisté dopadli nedlouho po útoku, až druhý den!!! Sice byly k dispozici nejrůznější spekulace, ale toť vše. Korunu tomu všemu dal německý ministr vnitra, který mírnil slova policie o útoku a připouštěl i nehodu. Prý pozadí události je nejasné a nelze jednoznačně říci, bla, bla, bla.

Víte, já jsem až do Vánoc chtěla na blogu udržet lehčí notu. Servírovat vám historky z mého života a prokládat je vůní cukroví. Ale tohle mě dostalo, asi stejně jako vás.

Peču si cukroví, k tomu mi tu hrají koledy, v oknech svítí světýlka, ladím se na příchod Vánoc a najednou tahle zpráva. Dlouho byl klid a přestali jsme být ostražití? Nebo jsme si ještě dostatečně nezvykli?

Ono totiž známé prohlášení Angely Merkel „Zvládneme to“ nejspíš není nic jiného než kamuflované „Zvykneme si“. Je to strašně strašné, leč vše nasvědčuje tomu, že přesně takto to bohužel je. A k tomu dostanete jako bonus lži, manipulace a nálepkování.

Došlo i na Berlín, což mnozí očekávali. A v hlavní roli stejně jako v Nice kamion a islám. Pokolikáté už? Jak může vláda dopustit masakrování vlastních lidí?! Jak je možné, že je politicky posvěcena likvidace našich hodnot a našich životů?

Jdete s rodinou na vánoční trh, usrkáváte punč a v dlani žmouláte horké kaštany a najednou se koupete v krvi vlastních dětí. Je mi z toho hrozně úzko a smutno. Z toho, že paní Merkel je tohle všechno úplně jedno, protože ona má své politické zájmy, které převyšují jednotky, desítky, stovky... obětí. Když se kácí les, tak holt lítaj třísky.

Tak zapálíme svíčky u ambasád, oRIPujeme si facebooky, nasvítíme Eiffelovku do německé trikolory, vyslechneme slova o barbarském činu a o tom, že se nesmíme nechat zastrašit, uctíme památku zesnulých na mši a pojede se dál.

Z veřejnoprávních médií se na nás valí zprávy, že tyto útoky jsou součástí našich životů a nelze jim zabránit. Hned je mi líp.

Po jedenácté hodině dopoledne se k útoku poprvé vyjádřila kancléřka Angela Merkelová. Na úvod tiskové konference uvedla, že je útokem otřesená. Kondolovala rodinám obětí. „Jde o nepochopitelný čin,“ uvedla k útoku. Ocenila práci policistů, záchranářů a hasičů.

Pro Německo by podle Merkelové bylo velkou ranou, kdyby se potvrdily informace, že v Berlíně útočil uprchlík. Uznala, že všechny indicie zatím ukazují na teroristický útok.

 „Miliony lidí se ptají, jak můžeme žít s tím, že na vánočním trhu dojde k vraždě, která přinese smrt tolika lidem. Jednoduchou odpověď na tuto otázku nemám,“ uvedla kancléřka. „Nechceme žít se strachem ze zla,“ dodala na závěr krátkého prohlášení. (Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/merkleova-utok-berlin-0uv-/zahranicni.aspx?c=A161220_110943_zahranicni_ert)

Tak Merkel nemá jednoduchou odpověď. Má tedy složitou? Nebo vůbec nějakou? Nechceme žít se strachem ze zla, nepochopitelný čin, otřesení, velká rána pro Německo. Čekali jste něco jiného?

I takové dny jsou,
že rána za ranou,
zas právě tebe najde,
a málokomu dojde…

I takové dny jsou,
že zpráva za zprávou,
jen další trable přidá,
a špatnou horší střídá…

„Nenechme se paralyzovat terorem. Může to být těžké, ale určitě v sobě nalezneme sílu žít dál naše životy tak, jak je v Německu chceme žít. Tedy ve svobodě, otevřenosti a pospolitosti,“ vyzvala Merkel.

Návštěvníci vánočních trhů také chtěli žít svoje životy...

Autor: Pavla Pokorná | úterý 20.12.2016 11:29 | karma článku: 46,31 | přečteno: 7440x
  • Další články autora

Pavla Pokorná

Hody, hody aneb Na louce se pase bílý kůň…

Svátky jara, malovaných vajec, zmalovaných zadků a velkého úklidu. A když vás chytí nefalšované velikonoční šílenství a nemáte vejce, pomalujte třeba citron. A když nemáte barvy, vyhrabejte ze šuplíku permanentní fix.

15.4.2017 v 16:39 | Karma: 11,59 | Přečteno: 460x | Diskuse| Fotoblogy

Pavla Pokorná

Viróza, pan doktor Krásný a urgentní potřeba na urgentu

Přežila jsem pekelná muka. V sobotu mě postihla střevní chřipka, přesněji akutní gastroenteritida. Stalo se ze mě něco na způsob průtokového ohřívače, až tělo nakonec vypovědělo službu. Cestou do Motola jsme drncali. A houkali.

16.3.2017 v 16:00 | Karma: 41,63 | Přečteno: 5325x | Diskuse| Osobní

Pavla Pokorná

Mléko do škol zdarma? Vějička na voliče a pro někoho bezva dotace

Až 670 milionů korun možná vydá stát za mléko, které budou děti dostávat zdarma ve škole. Novinka by mohla platit už od příštího školního roku. Ovšem zaklínadlo „zdarma“ není zcela pravdivé. Ono mléko samozřejmě zaplatíme všichni.

7.3.2017 v 17:37 | Karma: 34,55 | Přečteno: 966x | Diskuse| Politika

Pavla Pokorná

Pro koleno bych si i korunu nechala vrtat

Volné odpoledne, poctivé kilo a půl vepře a k tomu touha pořádně roztočit elektroměr. Troubu na 180 stupňů a tři a půl hodiny tejrání prasečí nožky může začít. Vyplatí se si počkat.

7.3.2017 v 13:59 | Karma: 24,65 | Přečteno: 1322x | Diskuse| Fotoblogy

Pavla Pokorná

Život je jako bonboniéra. Nikdy nevíš, co ochutnáš

A protože já nerada překvapení, preferuji ty bonboniéry, co mají zespodu krabice ke každému bonbonu obrázek s popisem. Ovšem ani to vám neposkytne záruku, že si vyberete ten, který vám v ústech přivodí rozkoš.

1.3.2017 v 11:53 | Karma: 18,11 | Přečteno: 2423x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Byla tam snaha mě zpochybnit, řekla Hynková Vrbová u soudu s Cimickým

23. dubna 2024  11:02,  aktualizováno  16:18

Je důležité, aby se na oběti sexuálního násilí nahlíželo jako na ty, kterým se má věřit, ne je...

Na sídlišti v Písku někdo zastřelil ročního psa, majitel se teď bojí o děti

23. dubna 2024  16:15

Neznámý člověk za bílého dne střelil vzduchovkou mladou fenku na zahradě na píseckém sídlišti...

Munice, která spustila evakuaci ve Skvrňanské ulici v Plzni, byla nefunkční

21. dubna 2024  20:30,  aktualizováno  23.4 16:14

Policie kvůli nálezu munice ve Skvrňanské ulici v Plzni evakuovala v neděli okolní byty i okolí. V...

Policie pátrá po dezinformátorovi Zítkovi. Nedorazil k soudu

23. dubna 2024  15:54

Policie pátrá po dezinformátorovi Pavlu Zítkovi. O pátrání informovala na svém webu v úterý...

  • Počet článků 102
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2571x
Ctitelka českého jazyka, milovnice koček, The Corrs, sushi a černé limonády. Konzervativec a puntičkářka věřící v princip vítězícího dobra a spravedlnosti. Matka z celého srdce milující svého syna. Vystudovaná publicistka a mediální analytička, která několik let působila v médiích a později se uplatnila i v PR.

Seznam rubrik